Welkom op de webstek van LUAC, de LEUVENSE Universitaire AERO-CLUB
Dit is de zweefvliegclub van de KU Leuven.
De activiteiten worden georganiseerd in samenwerking met het Universitair Sportcentrum, dat naast het zweefvliegen ook een groot aantal andere sporten aanbiedt.

60 jaar Leuvense Universitaire Aero-Club

Het is dit jaar 60 jaar geleden dat 'Aeroclub Leuven' zijn naam wijzigde in 'Leuvense Universitaire Aero-Club'. Een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van onze zweefvliegclub: het markeert de start van de lopende samenwerking met de KU Leuven in het kader van de universitaire studentensport. Deze verjaardag willen we niet ongemerkt laten voorbijgaan.
Ter ere van dit jubileum nodigt het stadsbestuur van Leuven de leden en oud-leden van de vereniging uit voor een receptie in de wandelzaal van het gotisch stadhuis op zaterdag 30 september 2023.

Info-avond 3 oktober

De info-avond zweefvliegen aan het begin van het academiejaar vindt plaats op dinsdag 03 oktober 2023 van 20 tot 22 uur. Iedereen is welkom: studenten, personeel, Leuvenaars...

OPGELET: we zitten niet op de gebruikelijke locatie (Universitair Sportcentrum) maar op de Campus Arenberg (FabLab, Celestijnenlaan 300, 3001 Heverlee, naast de brug over de Dijle). Dit omdat we daar onze simulator kunnen zetten. Ons evenement is buiten de openingsuren van FabLab, we hebben daar dus het rijk voor ons alleen.

Zweefvliegen doet je hart sneller slaan? Welcome to the club!

Voel je het kriebelen? Je kunt op verschillende manieren aansluiten bij onze groep. We hebben lidmaatschapsformules voor elk instapmoment, ieders ambitie en elke beurs:

  • Start-to-Fly @ LUAC (initiatie lente/zomer/winter)
  • Zweefvliegopleiding (tijdens een van onze kampen)
  • Zweefvliegopleiding (gespreid over volledig jaar)
  • Vliegend lid (zweefvliegpiloot met vergunning)
  • Erelid (sympathisant)

Alle lidmaatschapsinfo vind je hier.

Subscribe to luac.be RSS